Rasvakanavan puhdistus

Rasvakanavan puhdistus ammattilaisilta, asiakkaina ravintolat, ammattikeittiöt & suurkeittiöt alueella Uusimaa ja Pirkanmaa. Korkea Tekniikka puhdistaa! Lue lisää!

RASVAKANAVAN PUHDISTUS: RAVINTOLAT, AMMATTIKEITTIÖT, SUURKEITTIÖT

Rasvakanavan puhdistus ravintolakeittiöissä, suurkeittiöissä ja muissa ammattikeittiöissä on säädösten mukaan tehtävä vähintään kerran vuodessa, tarvittaessa myös useammin. Jos rasvakanavia ei puhdisteta, ne muodostavat tulipalovaaran. Tulipalon sattuessa tuli leviää nopeasti ilmastointikanavia pitkin ja voi aiheuttaa laajaa tuhoa koko kiinteistössä.

Rasvakanavan puhdistus säästää myös energiaa

Tulipalon riski ei ole ainoa syy tehdä rasvakanavan puhdistus säännöllisesti. Likainen ilmastointijärjestelmä kuluttaa turhaan energiaa, kun ilmanvaihtojärjestelmä käy ylikierroksilla yrittäessään poistaa keittiön käryä tukkeutuneen rasvakanavan kautta. Rasvakanavan säännöllinen puhdistus tuo siis omalta osaltaan säästöjä pitäen energialaskun kohtuullisempana.

Puhdas rasvakanava vie luonnollisesti myös käryt paremmin ulos, jolloin ruoanlaitto keittiössä ja oleilu ruokailutilassa tai ravintolasalissa on viihtyisämpää.

Näin rasvakanavan puhdistus tehdään

Ruuanvalmistuksessa käytettävä rasva kertyy hormien seinämiin ja jää kiinni, keräten rasvan lisäksi myös sisäilmasta ja ulkoilmasta kantautuvaa pölyä. Rasvakanavan puhdistus vaatii siis hieman tehokkaampaa työskentelyä, kuin muiden ilmanvaihtokanavien puhdistaminen.

Puhdistuksessa rasvakanavaan eli hormiin muodostetaan ensin alipaine. Sen jälkeen se puhdistetaan sisältäpäin tai ulkoa katon kautta, jos rasvakanava on hankalasti saavutettavissa keittiön puolelta. Käytämme puhdistustyössä tehokasta erikoisharjaa ja tarvittaessa rasvanpoistoaineita.

Rasvakanavan puhdistus tehdään useimmiten silloin, kun keittiötä ei käytetä. Teemme työn aina sovitusti sellaiseen kellonaikaan, mikä on teidän toimintaanne nähden sopivin.

Tarvitaanko rasvakanavan puhdistusta kotikeittiössä?

Rasvakanavan puhdistus kotikeittiössä on myös aika ajoin tarpeen, vaikka käyttö ei ole niin kovaa kuin ammattikeittiöissä. Yleensä rasvakanavan puhdistus kotikeittiössä tehdään kiinteistön ilmastointikanavan puhdistuksen yhteydessä samanaikaisesti. Omakotitaloissa ilmastointikanavan puhdistusta suositellaan Valviran mukaan tehtäväksi vähintään 10 vuoden välein ja tuloilmakanavien puhdistusta tai puhtauden tarkistusta useamminkin, esimerkiksi 5 vuoden välein.

Rasvakanavan puhdistus kotikeittiössäkin parantaa huomattavasti kodin sisäilman laatua lisäten ilman virtausta. Ilmastointikanavan puhdistuksen välivuosina kotikeittiössä on hyvä irrottaa liesituulettimen rasvasuodatin säännöllisesti ja pestä se astianpesukoneessa. Samalla voi pyyhkiä rasvaa poistavalla puhdistusaineella ne liesituulettimen kohdat, joihin helposti ulottuu.

Rasvakanavan puhdistus alan ammattilaisilta

Korkea Tekniikka Oy:ltä saatte rasvakanavan puhdistuksen ravintolaan, suurtalouskeittiöön tai muuhun ammattikeittiöön luotettavasti, varmasti ja ammattitaidolla. Teemme rasvakanavien puhdistuksia Uudenmaan ja Pirkanmaan alueella.

Kysy lisää ja kerro kohteestasi, niin sovitaan aika keittiönne ja ruokailutilanne viihtyisyyden ja turvallisuuden lisäämiseksi rasvakanavat puhdistamalla!

IV-projektipäällikkö Teemu Hepokorpi Puh. +358 50 3654077