IV-kanavien puhdistus

IV-kanavien puhdistus alan ammattilaisilta taloyhtiöille, liikekiinteistöihin ja teollisuuslaitoksiin Uudenmaan ja Pirkanmaan alueella. Tutustu palveluihimme!

IV-KANAVIEN PUHDISTUS: TALOYHTIÖT, LIIKEKIINTEISTÖT JA TEOLLISUUS

IV-kanavien puhdistus ja tarkistus tulee säädösten mukaan tehdä säännöllisesti ja aina tarvittaessa. Taloyhtiöissä ja liikekiinteistöissä ilmanvaihtokanavien puhdistusta suositellaan tehtäväksi 5 vuoden välein. Puhdistusväliin vaikuttaa myös kiinteistön sijainti. Vilkkaasti liikennöidyillä alueilla ja kaupunkien keskustoissa ilmanvaihtokanavien puhdistus voi olla järkevää tehdä tiheämmin.

Teollisuuslaitoksissa, joissa syntyy paljon pölyä, ilmanvaihtokanavien puhdistus tulee tehdä vuoden välein. Tällaisia teollisuuslaitoksia ovat esimerkiksi tekstiili- ja puusepänalan tuotantolaitokset.

IV-kanavien puhdistus ilmanvaihdon ammattilaisilta

Suoritamme ilmanvaihtokanavien puhdistuksia taloyhtiöille, liikekiinteistöihin ja teollisuuslaitoksiin Uudenmaan ja Pirkanmaan alueella.

Ilmastointikanavien puhdistuksen ja mahdollisen desinfionnin jälkeen IV-ammattilaisemme tekevät myös ilmastointilaitteiden tarkistuksen, puhdistuksen ja ilmamäärien mittaukset. Lisäksi saatte asianmukaiset dokumentit tehdystä työstä ja tuloksista kiinteistön huoltokirjaan liitettäväksi.

IV-kanavien puhdistus vähentää terveys-ja turvallisuusriskejä

Likaiset ilmanvaihtokanavat ovat sekä terveys- että turvallisuusriski. Puhdistamalla ilmanvaihtokanavat säännöllisesti parannetaan sisäilman laatua, ehkäistään rakenteellisten ongelmien muodostumista ja vähennetään kiinteistön palokuormaa.

Likaisessa ilmastointikanavassa ilma ei enää virtaa niin kuin sen pitäisi. Jos ilma vaihtuu liian vähän tai liikaa, järjestelmä ei toimi oikein. Tämä vaikuttaa sekä viihtyvyyteen että kiinteistön rakenteisiin.

Ilmanvaihtokanaviin kertyy erilaisia epäpuhtauksia sekä tuloilman että poistoilman mukana. Näitä epäpuhtauksia ovat mm. erilaiset pölyt ja ympäristön pienhiukkaset, siitepöly, hyönteiset, rasva ja taloyhtiöissä myös lemmikkien karvat.

Pöly ja rasva ovat paloriski

Sekä ravintola- ja suurtalouskeittiöissä että kerrostalo- ja rivitalokodeissa liesituulettimen yllä olevaan niin sanottuun rasvakanavaan kertyy rasvaa, johon pöly kiinnittyy. Ravintolakeittiöissä rasvakanavan puhdistus tuleekin tehdä joka vuosi.

Pölyn ja rasvan pikkuhiljaa muodostama kerrostuma vähentää ilman virtausta ilmanvaihtokanavissa, mikä jo sinällään huonontaa sisäilman laatua. Pöly ilmavaihtokanavissa on myös tulipaloriski. Pöly syttyy hyvin herkästi palamaan ja tulipalo etenee ilmastointikanavan pölyn syttymisen takia nopeasti.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus alipaineen avulla

Ilmanvaihtokanavien puhdistus tehdään käyttämällä alipaineistajaa ja kelavaijeriharjaa. Ensin ilmanvaihtoventtiilit irrotetaan ja ilmanvaihtoaukot suljetaan tiiviisti riittävän alipaineen saamiseksi. Sen jälkeen ilmanvaihtokoneesta otetaan kaikki osat irti. Tämän jälkeen alipaineistaja käynnistetään ja aloitetaan kanavien harjaaminen aloittaen kauimmaisesta venttiilistä edeten aina konetta lähimpänä olevaan venttiiliin. Lopuksi harjataan jäte- ja raitisilmakanavat. Irtoava lika ohjataan kiinteistöstä suoraan ulos tai kerätään talteen suodatinyksikköön.

Mikäli ilmanlaadussa on havaittu epäpuhtauksia tai mikrobeja, puhdistuksen jälkeen tehdään tarvittaessa ilmanvaihtokanavien desinfiointi.

Uuden tekniikan ansiosta pystymme tekemään työn pienempiin kohteisiin – esimerkiksi yksittäisiin toimistohuoneisiin tai asuinhuoneistoihin – myös ilman erillistä alipaineistajaa.

Puhdistus ei aiheuta sisätiloihin pölyhaittaa. Taloyhtiöissä asukkaat voivat jatkaa elämistä normaalisti myös puhdistuksen ajan. Liikekiinteistöissä ja teollisuuslaitoksissa teemme työn aina sellaisen aikaan, että se häiritsee mahdollisimman vähän toimintaa.

Puhdistukseen kuluva aika määräytyy luonnollisesti kiinteistön koon ja ilmanvaihtokanavien määrän mukaan. Ota yhteyttä ja kerro kohteesta niin laskemme tarjouksen!

IV-projektipäällikkö Teemu Hepokorpi Puh. +358 50 3654077