Ilmanvaihtokanavien desinfiointi

ILMANVAIHTOKANAVIEN DESINFIOINTI

Ilmanvaihtokanavien desinfiointi on toimenpide, joka tehdään vain harkiten – ei automaattisesti jokaisella ilmanvaihtokanavan puhdistuskerralla. Ilmanvaihtokanavien desinfiointi tehdään ainoastaan, jos sille on olemassa pätevä syy. Desinfiointiin voidaan päätyä, jos asunnossa on ollut homevaurio tai asunnon ilmanlaadussa on todettu epäpuhtauksia tai mikrobeja

Home ja mikrobit voivat olla tarve desinfioinnille

Tuloilman mukana ilmanvaihtokanavaan tulee aina jonkin verran erilaisia mikrobeja, siitepölyä ja homeitiöitä – hyvästä ja asianmukaisesta suodattimesta huolimatta. Normaalitilanteessa ilmanvaihtokanava on kuiva ja siellä ei pääse muodostumaan haitallista kasvustoa. Ulkoa tulevat mikrobit pysyvät kuivissa olosuhteissa niin sanotusti lepotilassa.

Jos ilmanvaihtokanavaan on jostain syystä päässyt kosteutta, se voi yhdessä kanavaan kertyvän pölyn kanssa muodostaa mikrobeille kasvualustan.

Ilmanvaihtokanavien desinfiointi tehdään puhdistuksen jälkeen

Mikäli ilmanvaihtokanavien desinfiointiin päädytään, tulee tietää, tehdäänkö se homevaurion, mikrobien vai muun syyn takia. Desinfioinnissa käytettävät kemikaalit valitaan sen mukaan.

Ennen desinfiointia ilmanvaihtokanavien tulee olla puhtaat. Siksi desinfiointi tehdään aina ilmanvaihtokanavien perusteellisen puhdistuksen jälkeen.

Mahdollinen homevaurio tulee korjata ennen desinfiointia

Mahdollinen homevaurio ja sen aiheuttaja tulee ennen desinfiointia korjata. Muutoin desinfioinnista ei ole pitkällä tähtäimellä hyötyä vaan ongelma uusiutuu.

Suoritamme ilmanvaihtokanavien puhdistuksia ja desinfiointeja ammattitaitoisesti ja huolellisesti Uudenmaan ja Pirkanmaan alueella.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan yhdessä kohteestanne ja desinfioinnin tarpeesta!

Palvelupäällikkö Janne Rauhala Puh. +358 44 203 1720

Kysy lisää

Korkea Tekniikka Oy on tamperelainen erikoissiivous- ja puhdistuspalveluja sekä korkeiden paikkojen puhdistusta tarjoava yritys. Yrityksellä on toimipisteet Tampereella ja Helsingissä.

Tuotamme tehokkaita ja ympäristön huomioonottavia puhdistuspalveluja koko Etelä-Suomen alueelle.

Y-tunnus: 2334899-0

Puhdistuspalvelumme

  • Ikkunat ja korkeat ikkunat
  • Tekstiilit, kalusteet ja kokolattiamatot
  • Pölynpoisto ja yläpölyn poisto
  • Elintarviketeollisuus ja ravintolakeittiöt
  • Lattianpesu, vahanpoisto ja suojaus
  • Kattotyöt
  • Kattolumityöt ja jäänpoisto
  • Julkisivut
  • Parkkihallit, graffitit ja opasteet
  • Hissit, liukuportaat ja muut erikoiskohteet

OTA YHTEYTTÄ

Antti Anttila

Toimitusjohtaja

antti@korkeatekniikka.fi050 5736621
Toni Hurme

Palvelujohtaja

toni@korkeatekniikka.fi045 3046024
Copyright © 2021 - All rights reserved.