Ilmanvaihdon mittaus ja säätö

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö varmistavat hyvän sisäilman ja oikeanlaisen virtauksen. Korkea Tekniikka Oy mittaa ja säätää, alueena Uusimaa ja Pirkanmaa. Lue lisää!

ILMANVAIHDON MITTAUS JA SÄÄTÖ

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö varmistavat, että kiinteistön jokaisessa huoneessa on oikeanlaiset tulo- ja poistoilmavirrat.

Väärin säädetty ilmanvaihtojärjestelmä aiheuttaa ongelmia sisäilman laatuun ja kosteustasapainoon. Liian suuri tilavuusvirta kuluttaa turhaan energiaa, aiheuttaa vedon tunnetta ja lisää ilmanvaihtokoneen melua. Jos tilavuusvirta on liian pieni, hiilidioksidi ja kosteus eivät poistu tehokkaasti, jolloin sisäilman laatu heikkenee.

Ilmanvaihdon säätö tasapainottaa ali- tai ylipaineen

Oikein toimiva ilmanvaihto on hieman alipaineinen. Mikäli poistoilmaa on tulevaan ilmaan nähden suhteessa huomattavasti enemmän, kiinteistöön syntyy liian suuri alipaine. Tällöin korvausilmaa tulee asuin- ja oleskelutiloihin vääriä reittejä pitkin, kuten kylpyhuoneesta, WC:stä, viemäreistä, keittiöstä ja rakenteiden raoista. Silloin oleskelutiloihin kulkeutuu epämiellyttäviä hajua ja käryä.

Jos taas ilmanvaihtojärjestelmä on säädetty ylipaineiseksi, sisäilman ylimääräinen kosteus saattaa poistua kiinteistön rakenteisiin. Tällöin vaarana on kosteusvaurio.

Kun säädöt on oikein tehty, tuloilmaa tulee riittävästi, ilma kulkee kaikissa huoneissa tasaisesti ja kosteus, hiilidioksidi sekä käryt poistuvat tehokkaasti.

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö tehdään puhdistettuun järjestelmään

Ilmanvaihtojärjestelmän tulee olla puhdas mittausta ja säätöä tehdessä, koska likainen järjestelmä aiheuttaa mittauksessa vääristymää. Ilmanvaihdon mittaus ja säätö tulee aina teettää ammattilaisella, jolla on tarvittava osaaminen ja välineet.

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö tehdään kiinteistön IV-suunnittelijan suunnitelmien mukaan. Jos niitä ei ole saatavilla, teemme mittaukset ja säädöt Suomen rakentamismääräyskokoelman mukaan.

Ilmanvaihtokanavan mittaus ja säätö Korkea Tekniikalta

Teemme ilmanvaihdon säätöjä ja mittauksia ammattitaidolla Uudenmaan ja Pirkanmaan alueella.

Jos ilmanvaihtokanavan puhdistusta ei ole tehty vähään aikaan, meiltä saa myös ammattitaitoisen ilmavaihtokanavien puhdistuksen omakotitaloihin sekä taloyhtiöihin ja liiketiloihin.

Saat työstä kirjallisen dokumentin, josta voidaan tarkistaa myöhemmin, ovatko säädöt pysyneet oikeanlaisina.

Kysy lisää osaavasta ilmanvaihdon mittauksesta ja säädöstä!

IV-projektipäällikkö Teemu Hepokorpi Puh. +358 50 3654077