Ilmanvaihtokanavien puhdistukset

Ilmanvaihtokanavien puhdistus on tärkeää tehdä säännöllisesti niin asuinkiinteistöihin, teollisuustiloihin, julkisiin rakennuksiin kuin toimistoihin. Ilmanvaihtokanaviin kertyvä pöly ja rasva ovat ensinnäkin tulipaloriski: pöly syttyy herkästi palamaan ja levittää tulipaloa räjähdysmäisesti. Pöly ja rasva vähentävät myös ilman virtausta, mikä heikentää sisäilman laatua.

Likainen ilmanvaihtokanava voi olla myös kasvualusta erilaisille mikrobeille. Huonosta sisäilmasta johtuvaa oireilua voidaan vähentää pitämällä ilmavaihtokanavat puhtaina.

Suoritamme ilmanvaihtokanavien puhdistustöitä taloyhtiöille, teollisuus- ja tuotantotiloihin, liikekiinteistöihin ja kauppakeskuksiin, omakotitaloihin, kouluihin, päiväkoteihin, ravintoloihin ja sairaaloihin.

Lue lisää:

Omakotitalon ilmanvaihtokanavien puhdistus Helsinki

Ilmanvaihtokanavien puhdistus: taloyhtiöt, liikekiinteistöt ja teollisuus

Ilmanvaihtokanavien puhdistustiheys riippuu kohteesta

Ilmanvaihtokanavien puhdistus on säädösten mukaan suositeltavaa tehdä seuraavasti:

Kerran vuodessa
  • Ravintolakeittiöt, leipomot ja muut ammattimaiset ruoanvalmistuspaikat
  • Pesulat, tekstiilitehtaat, puusepäntehtaat, ruiskumaalaamot ja savustamot
  • Tilat, joissa valmistetaan tai käytetään palavia nesteitä
5 vuoden välein
  • Sairaalat, vanhainkodit ja vankilat
  • Päiväkodit ja koulut
  • Ravintolat, hotellit ja muut majoitustilat
5 tai 10 vuoden välein
  • omakotitalot ja vapaa-ajanasunnot, ilmanvaihtojärjestelmästä riippuen

Puhdistusväliin vaikuttavat myös ympäristön liikenne ja muut päästöt, jotka lisäävät lian ja pienhiukkasten määrää. Tällöin ilmanvaihtokanavien puhdistus on suositeltavaa tehdä useammin.

Jos olet epävarma siitä, milloin ilmanvaihtokanavien puhdistus on viimeksi tehty, voit pyytää meidät ilmaiselle tarkastuskäynnille, jossa arvioimme puhdistuksen tarpeen.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus alipaineen avulla tai ilman Ilmanvaihtokanavien puhdistus tehdään puhdistukseen suunnitellun tehokkaan imurin avulla ja pääasiassa alipaineistamalla ilmanvaihtokanavat ensin.

Ennen alipaineistusta tai ilman alipainetta tehtävää puhdistusta ilmanvaihtoventtiilit irrotetaan ja ilmanvaihtoaukot suljetaan tiiviisti. Tämän jälkeen ilmanvaihtokanavat harjataan lian ja pölyn poistavalla koneella. Irtoava pöly ja lika ohjataan kohteesta ulos tai kerätään talteen sisällä. Puhdistus ei aiheuta sisätiloissa minkäänlaista pölyhaittaa.

Ilmanvaihtokanavien desinfiointi tarvittaessa

Mikäli kiinteistön ilmanlaadussa on havaittu hometta tai mikrobeja, puhdistuksen jälkeen voidaan tehdä ilmanvaihtokanavien desinfiointi. Desinfiointi ei ole automaatio, vaan se tulee tehdä ainoastaan perustelluista syistä. Tämän jälkeen venttiilit pestään ja asennetaan takaisin.

Puhdistuksen lisäksi huollamme, puhdistamme ja testaamme ilmanvaihtokoneet. Lopuksi IV-ammattilaisemme mittaavat ja säätävät ilmanvaihtojärjestelmän ilmamäärät. Tehty työ ja tulokset kirjataan dokumenttiin, jonka saatte talletettavaksi kiinteistön huoltokirjaan.

Omakotitaloihin tehty ilmanvaihtokanavien puhdistus on kokonaan kotitalousvähennyskelpoinen palvelu. Kotitalousvähennys on 40 % vuonna 2020. Ilmanvaihtokanavien puhdistus Korkeatekniikka Oy:n ammattilaisilta Meiltä saat ilmanvaihtokanavien puhdistuksen luotettavasti, varmasti ja ammattitaidolla. Työntekijöillämme on IV-koulutus, jotta sekä puhdistus, mahdollinen desinfiointi ja puhdistuksen jälkeinen järjestelmän ilmamäärien mittaus ja säädöt tulevat varmasti tehtyä oikein.

Ota yhteyttä ja kysy lisää – annamme työllemme 100 % tyytyväisyystakuun!

Palvelupäällikkö Janne Rauhala Puh. +358 44 203 1720

Meihin luottavat